Arvoisa lukijani!

Olen vanha kirjailija, kirjoittanut jo 60-luvulta lähtien, tietoja koko tuotannostani löydät näiltä kotisivuiltani.

Oma kustannustoimintani Soisalo-kirjat aloitti kesällä 2008.

Myyn kirjoittamiani ja/tai kustantamiani kirjoja sekä yksityisille tilaajille että kirjakaupoille.

Romaani Kollaa kertoo Varkauden seudun miehistä kootun pataljoonan taistelusta talvisodassa. Proosatekstin ohessa olen kirjoittanut myös runoja, jotka tähän mennessä ovat jääneet odottamaan mappiin, jonka nyt olen rohkaistunut avaamaan.

Uusi runokokoelma ’‘Rannalla’’ viihtyy luonnon äärellä, pohtii rakkautta, vanhenemista ja kuolemaa lempeällä huumorilla.

Aiempi runokokoelma ’’Metsän hiljaisuus’’ on edelleen saatavissa.

Pekka Utriaisen piirrokset kaunistavat sivuja älykkäästi oivaltavalla tavallaan.

’‘Muistoja isänmaasta’’ kertoo menneen elämän muistoista, erityisesti vuoden 1918 tapahtumista Heinävedellä.

Hengenelämän maisemiin vaelletaan myös teoksessa ’’Ukonvuorelta kirkonmäelle’’. Kalliomaalaukset, seitakivet ja historiatieto avaavat silmiä kalevalaisen kansan muinaisuuteen. Tähän liittyi aikanaan kristillinen usko, raivaajakansa rakensi kirkkonsa, kalmosaaret vaihtuivat kirkkomaiksi vainajien lepopaikkoina. Sota ajoi Karjalan ortodoksiset luostarit Savon sydänmaille. Hengen maailman polku on pitkä ja vaiheikas.

Muistetaan myös aikaisemmat teokseni, tuo pitkä proosa. Nekin teokset pysyvät, eivätkä niiden tieto tai ajatukset vanhene. Nimien kirja, karhunkaatajan uskomaton elämäntarina, Onni Happosen järkyttävä murhalegenda, pyhiinvaellus Santiago de Compostelaan, huumorikirjat... Kaikista näistä löydät esittelyn näiltä kotisivuiltani.

Lukijan mielenkiinto on kirjoittajan kannustus. Ystävyyttä ja lukuiloa sinulle!

Kesällä 2021


Martti Issakainen, kirjailija


 

Rakkaudesta kirjaan ja kotiseutuun